09-02-2024 - FiberNH glasvezelstoring

zo 11-02-2024

05:04 uur
Vanmorgen om 5:04 zijn de hoofdverbindingen weer hersteld in het gebied waardoor de wijkcentrales en daarmee klant verbindingen weer online kwamen. Er zijn nog een paar klant kabels welke in de middag online komen.

za 10-02-2024

22:00 uur
De schade is eindelijk gevonden, zoals we vermoeden ondergronds. Hieronder een foto van de schade. De reparatie gaat tot in de nacht / ochtend duren er zijn meerdere lasploegen nodig en er moet een nieuw stuk buis en kabel aangelegd worden. We doen nog even een beroep op je geduld.

20:00 uur
De engineers hebben een vermoedelijke locatie gevonden en uitgemeten, er worden nu nog een aantal metingen gedaan om de exacte locatie in de buurt van (Schagerbrug – de Stolpen) te vinden omdat bovengronds niets te zien is omdat de schade al afgedekt is of ondergronds. Eerst volgende update 22:00 of eerder.

18:00 uur
De engineers van Allinq zijn namens de netwerkeigenaar (DFN) nog steeds aan het zoeken, er zijn diverse metingen verricht vanaf verschillende wijkcentrales maar de exacte graafschade is nog niet gevonden. Wel zijn er belangrijke hoofdaansluitingen en vele klant aansluitingen geraakt. We komen later met een vervolg update om 20.00 uur. Er word met man en macht gewerkt om het z.s.m. te verhelpen.

16:00 uur
Om 18:00 zullen wij de volgende update ontvangen van de netwerk leverancier omtrent het herstel.

13:30 uur
De netwerkbeheerder (DFN) is aan het meten zodat de exacte locatie kan worden bepaald van de storing. Daarna moet er gegraven worden en zal de schade worden hersteld. We melden ons indien we nieuwe informatie hebben.

08:00 uur
Op dit moment werkt de netwerkbeheerder nog aan het verhelpen van deze verstoring. Wij hebben nog geen nieuwe update ontvangen.

vr 09-02-2024
22:00 uur
Op dit moment is er een (grote) glasvezelschade ontstaan in FiberNH gebied. Er is al een monteur onderweg en ook de netwerkbeheer is aangestuurd. Hierdoor zijn er geen verbindingen/diensten mogelijk.

Er is nog geen verwachtte oplostijd, maar dit zal even duren.